4 mars
Sankt Gertrud
Östergatan 7B
En intern utbildningsdag för UKF i Burlövs kommun
Det finns kunskap, engagemang och utvecklingskraft i vår kommun tillräckligt för att fylla konferenser med innehåll för flera veckor. Tisdagen den 4:e mars vigs därför helhjärtat åt att få ta del av våra kollegors erfarenhet, tankar och undervisningshandlingar. Detta år gör vi det tillsammans från förskola hela vägen upp till vuxenutbildningen!
Under fem tillfällen får du välja mellan flera föreläsningar. Passa på att fylla på dina reflektioner kring din egen undervisning genom att lyssna på kollegor som undervisar barn eller elever som har andra åldrar än vad du gör Vi har alla samma mål; att skapa förutsättningar för lärande.

Körschema

Under lunchen kommer vi dela upp oss i två paralella aktiviteter. Lunch och rektorspanel i Carolinahallen.
När du inte äter infinner du dig alltså för att lyssna på våra rektorer som modereras av förvaltningschef Mats Jönsson. Se nedan
11.30-12.15 Lunch
12.15-12.30 Förflyttning/Paus
12.30-13.15 Rektorspanel Carolinahallen
Förskolor: Torngatan, Svanetorp, Virvelhuset, Dalslund, Harakärr
Skolor: Komvux, Dalslund 7-9, Humlan, Svanetorp och Södervång
Övriga: Elevhälsa, Språkporten, Kvalité och utveckling
11.30-12.15 Rektorspanel Carolinahallen
12.15-12.30 Förflyttning/Paus
12.30-13.15 Lunch
Förskolor: Grönebo, Havren , Svenshög, Östragården, Dungen
Skolor: IM, Dalslund 4-6, Dalslund F-3, Svenshög, Tågarp, Vårbo
LADDA NER HELA ÖVERSIKTEN SOM PDF HÄR
Se alla pass nedan
Klicka på tiderna nedan för att se passen för respektive tid • Efter salnamnet står ingångsnummer • Kartan över ingångarna finner du HÄR eller längst ner på sidan.

KL 8.30
Carolinahallen 7D
FSK, F-9, IM, VUX
Ett annorlunda tänkande
Föreläsningen ger grundläggande kunskap om de neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna Autism och ADHD. Målet är att vi tillsammans utvecklar vår förståelse och vårt bemötande så att konsekvenserna av funktionsnedsättningen kan bli så små som möjligt i vardagen för våra elever..
Albin Tingsvall

KL 8.30
Catharinasalen 7H
F-9, IM, Vux
Lärande i små steg:
Så lyfter strategiska pauser dina elevers kunskaper
Upptäck hur du med enkla, strategiska avbrott i undervisningen kan förstärka elevernas inlärning och ge dem verktyg att lyckas – oavsett om det handlar om matte, SO, NO eller andra ämnen. En föreläsning för dig som vill skapa hållbart lärande och bättre fokus i klassrummet!
Rasmus Dalquist

KL 8.30
Salmsonsalen 7F
F-3
Hur kan jag arbeta med VR i svenskundervisningen genom hela lågstadiet?
Många lärare är intresserade av att arbeta med VR i sin undervisning, men det är inte alltid lätt att veta var eller hur man ska börja. Detta passet är ett inspirationspass förankrat i forskning och erfarenhet kring hur lärare kan arbeta med VR som pedagogiskt verktyg i svenskundervisningen.
Nelli Holm

KL 8.30
STUDION 7F
Alla
Barnets/elevens aktörskap genom läsning
Att planera för undervisningstillfällen där barnets/elevens aktörskap stärks genom läsning, med utgångspunkt i en samspelande undervisningsdefinition.
Jenny Olsson Mohammad-Ali

KL 8.30
MUSIKHALLEN 7F
FSK. Fritidshem, F-3
Drama för alla
Pedagogiskt drama som verktyg för inkludering. Detta har varit ledorden för vårt arbete tillsammans med barngruppen där syftet har varit att alla barn ska ges möjligheten att utveckla sina sociala och känslomässiga färdigheter oavsett sina förutsättningar. Genom dramalekar har barnens egna aktörskap fått ta plats med fokus på att uppleva, utforska och uttrycka.
Karolina Jaros &
Iwona Kowalkowska

KL 8.30
Faxe 7G
FSK
Lekfull digitalisering i förskolan, skapa och utforska Makey Makey
I denna föreläsning och workshop utforskar vi vikten av digitalisering i förskolan och hur pedagoger kan använda digitala verktyg på ett sätt som stärker barnens kreativitet, problemlösning och samarbete.Vi presenterar konkreta exempel på hur digitala verktyg, såsom Makey makey, kan användas för att stimulera barns lärande. Fokus ligger på Makey Makey – ett interaktivt och experimentellt verktyg som låter barn omvandla vardagsföremål till musikinstrument eller spelkontroller. Under workshopen får deltagarna testa Makey Makey praktiskt och diskutera hur det kan integreras i undervisningen för att främja digital kompetens och kreativt skapande
Här kan du ladda ner föreläsningens bildspel som pdf
Jamila Tarin &
Annie Kristoffersson

KL 8.30
Bertha Bager 7G
Vux
Språkutvecklande arbete för SvA – elever i yrkesutbildning på Vux – från det konkreta till det abstrakta
Hur kan man arbeta med glappet mellan elevernas språkliga nivå och nivån i gymnasiekurserna i yrkesutbildningar inom vuxenutbildning? I ett tvålärarskap har vi på vår arbetsplats försökt utveckla metoder och förhållningssätt där eleverna utvecklar både ämneskunskaper, abstrakt ämnesspråk och svenska parallellt. Detta gör vi genom att ta avstamp i det konkreta och elevernas egna erfarenheter. Vi ger exempel från vår undervisning!
Karola Eriksson

KL 8.30
CLARA bager 7G
4-9, IM
Från förvirring till förståelse
En föreläsning och workshop som handlar om hur vi jobbar med läsning av faktatexter och bearbetning av begreppen i NO på olika sätt för att eleverna ska förstå och kunna använda dem i sitt sammanhang. Vi jobbar mycket med elevaktiva arbetssätt för att få eleverna uthålliga att jobba med begreppen utan att tröttna. Ni kommer att få testa en del av dessa aktiviteter i vår workshop.
Här kan du ladda ner föreläsningens bildspel som pdf
Annika Matson &
Matilda Larsson
