Startsida

Språktrappan

 

Vi har skrivit en bok!

 

Att medvetet arbeta med språkutveckling i samtliga kommunala förskolor och förskoleklasser i en och samma kommun – hur kan man göra det? Kan man göra det? Hur kopplar vi i så fall aktuell forskning inom språkutvecklande arbetssätt till det dagliga arbetet? Hur definieras skolutveckling, måluppfyll­else och undervisning i förskola och förskoleklass?

Vår bok är en beskrivning av hur Utbildnings- och Kulturförvaltningen i Burlövs kommun tog sig an utmaningen och genomförde ett mångårigt kvalitets­arbete med inriktning på barns språkutveckling.

Vi säger inte att det här arbetssättet är överförbart till alla organisationer och därmed kan bli framgångsrikt för alla barn. Vi kan däremot berätta om hur vårt utvecklingsarbete bidragit till att barnen i våra verksamheter har “marinerats” i språk under ett antal år och därigenom nått en positiv språkutveckling.

 


 

Vill du ha ett eget exemplar?

Är du intresserad av boken och vill få ett exemplar är du välkommen att maila till Sandra Tauberman, Kvalitets- och utvecklingschef i Burlövs kommun.

sandra.tauberman@burlov.se
1 Föreläsare

Boken om

språktrappan!

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du användandet av cookies.  Läs mer här