Startsida

Malmö live
15 februari

 

Digitaliseringen

 

Kanske det mest diskuterade, engagerande och debatterade ämnet i vår tid. På ett eller annat sätt påverkar och angår det oss alla, griper över alla åldrar och landsgränser.

Men vad sker i spåren av digitaliseringen? För det betyder mer än att vi bara kan hantera privata ärenden på “Min sida”, mer än att du och alla omkring dig kan vara konstant tillgängliga, mer än att du med lätthet kan komma över all upptänklig information och mer än praktiska möjligheter jobba eller utbilda dig i stort sett vart du än befinner dig.

Det innebär också att våra kulturella mönster och beteenden förskjuts och utvecklas. Det skapas nya normer, nya rättigheter och krav. Gränser förskjuts, nya ramar bildas och mänsklig dialog och bemötande får nya plattformar.

 

 

Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte

 

Med anledning av detta, och i kölvattnet av revideringen av läroplanerna för grundskolan och gymnasierna, samlas utbildnings­förvaltningen samtliga lärare på Burlöv Uppgrade.

En heldag där vi ska influeras av Fredrik Torberger och Erika Charbonnel på Karios Future samt av forskande psykologen Leili Falsafi. Vart är vi och vart är vi på väg? Vad kan vi ana och vad behöver vi veta för att påverka och berika denna utveckling för de medborgare och medmänniskor som vi dagligen möter?


 

Körschema


1 Föreläsare

Dagens

Föreläsare


Erika Charbonnel
kairos future – Director of Travel & Tourism

Erika är ansvarig för området resor och turism på Kairos Future. Hon har många års erfarenhet av turistnäringen, både som egenföretagare, konsult och som verkställande chef. Hon har också varit verksam inom telekomindustrin. Erika har en civilekonomexamen och är en certifierad coach.

  • Förändringar i omvärlden

LEILI FALSAFI
LEG. PSYKOLOG

Leili har en gedigen erfarenhet av att arbeta med mångfalds- och integrationsfrågor inom såväl offentlig som privat sektor. Hon brinner för samspelet mellan organisationers kultur, struktur och samhällsutveckling. Hon är särskilt intresserad av förändringar som är relaterade till paradigmskiften och övergången från industrisamhället till informationssamhället. Vad innebär det för en verksamhets organisation? Vad innebär det för chefer och medarbetare? Vilka värderingar förändras? Vad är kompetens idag och i framtiden?

  • Vem blir din elev och du i dagens skola?
    Skola och lärande i korsdraget av paradigmskiften och förändringar.

Fredrik Torberger
kairos future – 
Senior Consultant and Future Strategist

Fredrik arbetar som konsult och framtidsstrateg på Kairos Future. Civilsamhälle, lärande och tillämpningen av den nya neuroforskningen är hans fokusområden. Fredrik är en driven föreläsare och kreativ processledare med omfattande erfarenhet av projektledning och strategiskt organisationsledarskap inom ideell sektor. Den formella utbildningen omfattar danska Kaospiloterna samt en fil.kand i kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi.

  • Förändringar i omvärlden
  • Analys Burlöv i samtid och  framtid
  • Framtidens utbildning och bildning

2 Filmer

Tankar om

Framtiden

Julie & Sonja

 

Julie och Sonja funderar över hur världen ser ut om 20 år

Mimmi

 

Mimmi pratar om programmering

 

Ally & Linn

 

Ally och Linn pratar framtidsyrken

3 Hitta hit

Hitta hit!

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du användandet av cookies.  Läs mer här