Yrkesbussen – Dalslund IM gymnasieenheten 2024

DALSLUND – IM Gymnasieenheten
TIS 9 april • 2024 | kl. 09.30-15.30

Nedan är en film från International Motors som var med förra året


Yrkesbussen – bussen till ditt framtida yrke

Att veta mer om vilka yrken som finns, vilka branscher som finns och vilka företag som finns är en bra grund för egna kommande skol- och yrkesval. Som människa är vi alltid påverkade av den närmaste omgivningen som familj och vänner. Enligt undersökningar är det oftast runt 10-15 yrken som du och omgivningen tänker mest på. Visste du att det finns över 8.500 yrken registrerade i Sverige?


 

 

Vi hoppas dagens olika företagsbesök skall ge nya yrkesinsikter, vidga yrkeshorisonten och därmed tillsammans med det du redan vet inspirerar dig till din egen spännande framtid. Kom ihåg att det alltid är ditt eget engagemang som är den enskilt viktigaste faktorn för att du skall få och nå drömmar.

Under dagen kommer du och din klass att besöka fyra olika företag där varje företag har många olika yrken. I schemat hittar du vilka företag som skall besökas av vilken klass. Din lärare kommer att vara med klassen hela dagen och ansvarar för att ni håller tider och plats i körschemat. Har du frågor så vänd dig till din medföljande lärare.

Vad händer innan och efter dagen för yrkesbussen?

Klassarbete innan Yrkesbussen kör:
Respektive klass gör ett förberedande arbete. Lärare ger elever i uppdrag att gå in på de för klassen aktuella företagens hemsidor och ex. ta fram bra frågor att ha med till företagsbesöken. Respektive lärare bestämmer själv hur detta förberedande arbete genomförs

Klassarbete efter genomförd dag:
Eleverna sammanställer svar på frågorna och skriver kort vad de tyckte var intressant. Och inte intressant. Och motiverar båda. Även här bestämmer respektive lärare själv hur detta efterarbete genomförs.

Yrkestestet

På denna länk kan du med dina egna svar på frågor få förslag på yrken som skulle kunna passa dig. Vågar du testa? Ditt Yrke


NÄR & VAR? 
9 April – Buss avgår på morgonen från parkeringen vid Multisportplanen för Dalslundskolan kl 9.40. (Även IM-eleverna) Efter dagens slut släpps alla av här igen.

Bussarna är uppmärkta med nummer 1 och 2. Se till så eleverna kommer på rätt buss. Siffran sitter vid/på bussens framruta.

Efter lunch avgår bussen kl 12.45 för samtliga. Tiderna för respektive pass måste så långt möjligt hållas så inte förskjutningen i schemat skapar en snöbollseffekt. Under schemat finns kontaktuppgifter till respektive busschaufför. Behöver tider justeras eller man av andra anledningar behöver nå övriga klasser, bussar eller företag så sker kommunikationen via Krister och Anna på respektive buss. Se schema nedan.

HUR?
För att alla skall ha samma information och möjlighet att söka kunskap ligger länkar till företagens hemsidor under deras logotyper, längre ner på sidan.


Tidsschema för dagen – zooma in bilden på mobilen

OBS! Viss tidsförskjutning sker eftersom respektive buss lämnar två olika klasser på två olika adresser inför varje företagspass

Buss 1: Krister Persson
Näringslivssamordnare / kontakt för yrkesbussen

0709-639111

Buss 2: Anna Stening Frost
Näringslivssamordnare / kontakt för yrkesbussen

0709-639383


Företagen som deltar

Kronetorpsvägen 2

Hemsida

Santessons väg 17

Hemsida

Företagsvägen 28

Hemsida


Kronetorpsvägen 2

Hemsida

Kornvägen 1

Hemsida

Mor Marnasväg 2

Hemsida


Vassvägen 21

Hemsida

Lundavägen 68

Hemsida

Svenshögsvägen 6

Hemsida


Tegelvägen 10

Hemsida

Vassvägen 21

Hemsida

Ågatan 2

Hemsida


Virvelvägen 5

Hemsida

 


 

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du användandet av cookies.  Läs mer här