HEM | UNDERVISNING | INSTRUKTION | GOOGLEEARTH


Google Earth 


Funktion i korthet

Google earth är en kartapp där man kan zooma ut i rymden och ner på gatunivå. Den består inte av grafiska kartor utan istället ett hopklipp av tusentals satellitbilder, flygbilder och 360°-bilder tagna på marknivå. Det gör att man kan studera jordklotet ut en hel mängd aspekter.

Förutom detta är delar av jordklotet återskapat i 3D-grafik. Det går att addera latitud- och longitudlinjer.

Google earth finns som app till iPad, men också som webbapplikation via earth.google.com

 

 

 


Exempel på skolarbeten

Hämta en QR-kod till en plats

Om man vill att eleverna ska besöka speciella platser i appen kan man skapa QR-koder som eleverna skannar med sin kamera. De transporteras då direkt till den plats du bestämt. QR-koder skapar du enklast från din dator i webbläsaren Chrome. Bilden ovan beskriver hur man gör.
Om du har problem:
För att skapa en QR-kod får inte URL-adressen vara för lång. Den kan kortas ner genom att stänga ner info-rutor på skärmen och rensa sökfältet. Det brukar räcka!

Exempel Med två kolumner med samma bredd

Om man vill att eleverna ska besöka speciella platser i appen kan man skapa QR-koder som eleverna skannar med sin kamera. De transporteras då direkt till den plats du bestämt. QR-koder skapar du enklast från din dator i webbläsaren Chrome. Bilden ovan beskriver hur man gör. För att skapa en QR-kod får inte URL-adressen vara för lång. Den kan kortas ner genom att stänga ner info-rutor på skärmen och rensa sökfältet. Det brukar räcka!

http://www.burlovevent.se/wp-content/uploads/2023/11/gearth.001.jpeg

Hämta en QR-kod till en plats

Om man vill att eleverna ska besöka speciella platser i appen kan man skapa QR-koder som eleverna skannar med sin kamera. De transporteras då direkt till den plats du bestämt. QR-koder skapar du enklast från din dator i webbläsaren Chrome. Bilden intill beskriver hur man gör.

För att skapa en QR-kod får inte URL-adressen vara för lång. Den kan kortas ner genom att stänga ner info-rutor på skärmen och rensa sökfältet. Det brukar räcka!

 

 

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du användandet av cookies.  Läs mer här