Fler tillagningskök – vi testar Family Style


Fler tillagningskök – vi testar Family Style

På Svenshögsområdet, Havrens förskola & Svenshögs förskola kommer vi nu börja laga vår egen mat och servera enligt konceptet Family Style.

Det kommer innebära i praktiken att vi skapar en familjär stämning och känsla kring matbordet och en valfrihet hos gästen. Barnen kommer kunna utnyttja sin naturliga nyfikenhet till att smaka, prova, känna och avgöra ut efter doft, färg, konsistens etc. Detta är en del av den pedagogiska måltiden som vi försöker jobba fram inom måltidsenheten och tillsammans med kockar, pedagoger och matråd så skapas en inflytelserik och attraktiv smakupplevelse. För medarbetarna på Svenshög kommer detta att innebära ett nytt sätt att tänka kring mat och nya spännande arbetsmetoder kring sin ”mise a place-lista”.

Att jobba med Family Style kräver god planering och mycket förberedande packning. Men i gengäld så frigör det mycket tid under servering och medarbetarna får möjlighet att med stolthet berätta för gästerna om deras matlagning, menyer, ingredienser och vad man skapat just för dom idag.

Jag hoppas vi får visa upp mer av detta för hela vår organisation under året.