Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok

Anne Franks Dagbok 

Innehåll

Besök det gömsle som Anne Frank och hennes familj gömde sig i undan nazisternas förföljelse under Andra världskriget.
Berättarröst samt informationsskyltar på engelska

Trailer


Centralt innehåll Lgr22:

Historia:

  • De båda världskrigen, deras orsaker och konsekvenser. Förtryck, folkfördrivningar och folkmord. Förintelsen och Gulag. Människors motstånd mot förtryck.

Svenska:

  • Skönlitteratur för ungdomar och vuxna från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Epik, lyrik och dramatik. Texter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor
  • Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra.
  • Några skönlitterärt betydelsefulla författare och deras verk samt de historiska och kulturella sammanhang som verken har tillkommit i.

Engelska

  • Talad engelska och texter som är instruerande, informerande, beskrivande, berättande, diskuterande, argumenterande och kontaktskapande – varje slag för sig eller i olika kombinationer – till exempel samtal, intervjuer, nyheter, reportage och tidningsartiklar.
  • Skönlitteratur och annan fiktion, även i talad och filmatiserad form

I undervisning:

I samband med att man läser om Andra världskriget i historia kan man arbeta med skönlitteratur och genreskrivning i svenska eller engelska.


Verkar det intressant?

Du får möjlighet att låna hem ett par glasögon för att själv bilda dig en uppfattning om upplevelsen. Du kan även få stöd från någon från Kvalitetsteamet för att diskutera lektionsupplägg och vara ett stöd vid själva lektionen.

Läs mer här

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du användandet av cookies.  Läs mer här